marți, 16 noiembrie 2010

Cel din urma e-mail

SCRISOARE, scrisori - Zuckerberg ameninta: e-mailul asa cum il stiam va disparea. Mai mult, el spune ca isi doreste ca oamenii sa poata comunica folosind orice mijloace doresc: mesaje Facebook, text, imagini, orice. Sistemul se va baza pe mesaje instant si chat ceea ce, spune el, le va permite utilizatorilor sa comunice simplu si rapid. The Project Pheonix va zgudui lumea celor trei mari companii care ofera in momentul de fata conturi de e-mail gratuite. Cei de la Hotmail, Yahoo si Google nu se declara insa speriati, proiectul va putea fi folosit din 2011. Zuckerberg declara entuziasmat ca aceasta noua tehnologie va stoca efectiv relatiile interumane, devenind o varianta moderna a vechilor cutii in care se pastrau scrisorile.

Totusi, din ce in ce mai multi specialisti (ii gasiti pe toti pe Google) spun ca acest lucru este imposibil pentru ca nu este deloc simplu sa comunici liber pe Facebook. Multi s-au trezit la realitate dupa ce reteaua de socializare si-a schimbat design-ul, ceea ce a permis companiilor sa poata accesa si mai usor informatii private. Altii insa s-au trezit dupa ce, in urma unui status pe Facebook, au pierdut. O slujba, un prieten, o relatie, o reputatie, toate sunt la vedere iar acest lucru nu faciliteaza cu nimic comunicarea ci o ingradeste pentru ca, vorbind serios, cine se poate simti liber cand este urmarit constant de cel putin 160 de oameni?

Sa ne intelegem totusi, Facebook ramane un trend care trebuie urmarit mai ales acum, cand sta sa inceapa al treilea Razboi Mondial, bineinteles ma refer la cel intre reteaua lui Zuckerberg si Google. Sunt totusi si cateva “pagini” care ne fac asteptarea si viata de social media stalker mai usoara cum ar fi asta si bineinteles asta. Va las cu Mark, ca pana la urma el le stie cel mai bine. Il gasiti la finalul articolului care de altfel merita citit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu