joi, 1 octombrie 2009

Little miss sunshine, varianta urbana

Concurs, concursuri - de miss si mister mai exact. Anul acesta RATB organizeaza cea mai mare competitie dedicata tinerilor, angajatilor de toate varstelor si pensionarilor. Toata lumea participa o data ce a platit taxa de inscriere, mai exact 15 sau 25 de mii, dupa caz. Preselectia are loc de la 7 dimineata pana la 10 seara in fiecare zi si in fiecare statie. Juriul este format din toti angajatii RATB, soferi de maxi-taxi din alea galbene si rapide ca puii din gradina bunicii.

Sistemul de jurizare e simplu. Distractia incepe de la a treia statie cand soferul se intoarce si arunca o privire la ce a cules din statiile precedente. De mai vede doua scaune goale, deschide usa si striga "Urca doua persoane. Domnisoara in alb si tu mamaie ca te doare mana de la plasele alea. Si atat. N'auzi mai da-te jos, asteapta-l pe urmatorul." Premiul e un loc pe scaunul care scartaie si te zgaltaie la fiecare denivelare.

Problema e ca in capat la Copou nu mai ramane nici un finalist. Au coborat toti in graba, multumind de zeci de ori soferului pentru alegerea facuta.

Un comentariu: