vineri, 17 iulie 2009

Cercei roz si scoici sidefate

PRIETEN, prietena – se spune (adica este un cliseu in toata regula) ca prietenii sunt cei pe care ii alegi asa cum faci atunci cand intrii intr-un magazin plin de bijuterii colorate si stralucitoare. Te gandesti cu cei le-ai putea asorta, ce culori se poarta sau cat de bine iti scot in evidenta ochii si umblii asa cu vanzatoarea dupa tine care te intreaba din cinci in cinci minute daca ai gasit ceva care iti place. Realitatea insa incepe dupa ce ai pasit pragul magazinului. Atunci cand ai parasit camera cu aer conditionat si ai dat de caldura, de acolo incepe totul. Fie ca ii alegi sau nu, prietenii sunt cei cu care poti sta ore intregi de vorba pe o banca intr-un parc, sunt cei care spun “da” la mai toate nebuniile care iti trec prin minte, sunt cerceii colorati care iti definesc personalitatea.

Ii porti cu tine peste tot, intr-o cutie rosie de catifea si ii privesti in fiecare seara, incercand in zadar sa te hotarasti care iti place mai mult. Ii cumperi cand esti trist pentru ca in cei 20 % reducere intra si un zambet sau ii cauti pe cei mai stralucitori pentru o seara in club. Niciodata nu se demodeaza si niciodata nu poti spune ca sunt prea multi. Prietenii mei incap intr-o cutie rosie de catifea iar azi e randul tau sa simti raze de soare si sa gusti din marea poate prea sarata.
Pentru toate ridurile si durerile de stomac aparute dupa o ora de ras, pentru ca imi citesti mailurile kilometrice, pentru intalnirea aia esuata de la Flacara cand am avut prea multe emotii pentru a spune “buna ziua” si pentru poza in care zambim tinand in maini un premiu. Pentru toate astea te-as pupa pe amandoi obrajii si ti-as striga tare pe holurile de la FEAA: LA MULTI ANI DANA PR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu