luni, 15 iunie 2009

Imi place de Mickey Mouse

AMERICAN, americana – Pentru noi America este taramul tuturor posibilitatilor. Locul care ne asteapta sa muncim, sa invatam, sa ne distram, sau pe scurt, singurul loc care ne invita sa traim fiecare clipa. Oriana este un copil de 21 de ani (stiu ca e ciudat venind de la mine acesta afirmatie despre altcineva dar faceti abstractie). In camera si-a agatat de pereti cateva chinezoaice (pentru a-I aduce aminte de locul de unde provine familia ei) iar la marginea patului sta Winnie de Poh, zambind tampit dintr-un covoras galben. Este atat de plina de viata incat ar fi in stare sa faca orice. Este omul pe care nu l-am auzit niciodata refuzand.

Dar am pornit de la ce inseamna a fi American. Nu am inteles asta nici dupa ce am citit cartea lui Mandruta, si nici dupa ce am vazut 20 de filme despre asta. Vazut prin ochii Orianei, a fi American inseamna a fi sigur pe tine in orice situatie. Atat de sigur incat sa nu iti fie frica de nimic. Si ce daca nu te poti acomoda cu clima de aici, nu stii sa innoti, nu suporti mancarea lor picanta sau nu iti place galbenusul de la ou? Americanul are scuze pentru toate. Zambind, te saluta politicos in limba ta si iti arata ca orice situatie din lumea asta are o rezolvare, simpla si la indemana de altfel. La orice gluma deplasata, Oriana spune doar “e ciudat baiatul asta” si atat. Nu ii raspunde sec cu o ironie care il face sa se uite in jos si nici nu ii evita prezenta. Din contra, il cheama inca o data la o “ombleta Americana” pentru a-I demonstra cine face legea. Imi pare rau ca nu intelegi ce scriu aici dar, Oriana trebuie sa recunosc ca imi plac americanii cu tot cu parfumurile lor Victoria Secret cu tot.

PS: In LC AIESEC Famagusta sunt aproape 40 de membri care raman pe vara aici, dintre care numai 3 fete. Go figure!

2 comentarii:

  1. Hey livia!!! I just looked back on your blog during the months while we were in cyprus and I saw my name in this post!!!!

    not sure what you wrote but i miss you!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. I wrote about you, about your incredible desire to live life to the fullest. I never saw you giving up or believing that something is impossible. You are an inspiration for me and I will always miss you.

    RăspundețiȘtergere