marți, 9 iunie 2009

Suprinde-ma!

PLICTISEALA, plictiseli - E starea de lehamite profunda care te cuprinde exact in momentul in care deschizi televizorul sau rasfoiesti un ziar. Desi poate fi considerata de catre unii specialisti in statul pe canapea sora geamana a ignorantei, spun sincer ca plictiseala poate fi depistata din timp si ucisa atunci cand inca este in stare incipienta. 

Mai exact, daca in ultimul timp ati ascultat de cel mult doua ori minunatul discurs al Elenei Basescu care se lauda de pe barcuta ca va salva Dunarea si ati numarat impreuna cu presa cat la suta exact (fara nici o marja de eroare) a adunat fiecare candidat, atunci sunteti infectati. Pe lista pe care sunt trecute cauzele bolii bifati si interesul pentru ce victime a mai facut criza financiara sau supararea ca la Loto a castigat tot un ministru. S-ar putea sa fi imprumutat cativa microbi si de pe primele pagini ale ziarelor de scandal sau cand ati dat mana cu Becali care marturisea ca intr-o luna va reusi sa invete atata engleza incat sa traduca si imnul Romaniei. 

Plictiseala este inevitabila si incurabila pentru ca de ea nu te poate salva un antinevralgic sau o masca pe care sa o porti in autobuz. Boala te loveste crunt in moalele capului cand deschizi ziarul si pana sa ajungi la ultima pagina, devine cronica. De aici si concluzia "specialistilor" ca publicul are memorie scurta. De fapt, e doar plictisit. 

Later edit: Iote ce zicea mai ieri domnul Basescu: "Acu’, şi eu am greşit! Eu am vrut să spun: şcoala scoate tâmpiţi". Noroc ca fica-sa a studiat in strainatate.

Un comentariu: