luni, 8 iunie 2009

Ton de om ocupat

TELEFON, telefoane - aparat care transforma oamenii in emitatori si receptori care au invatat sa spuna totul intr-un minut sau uneori sa nu spuna nimic, cam tot in acelasi interval de timp. Nu imi pare nimic mai sinistru decat sunetul gol al telefonului la care nu raspunde nimeni, un sunet surd care te face sa tresari cand auzi intr-un final "ati apelat casuta vocala a abonatului". Din parcuri, terase, cluburi, clase, spitale, masini, de peste tot oamenii se suna parca pentru a se anunta ca exista. 

Lasand la o parte receptorii care refuza sa isi indeplineasca scopul, telefonul este uneori un adevarat Captain Planet care te salveaza atunci cand iti pierzi orice speranta. 

"Salut. Sun la gara si nu am nici un ban. Vreau sa vin la tine. (pauza in care Amalia isi duce mana la tampla si ramane nemiscata in asteptarea raspunsului decisiv). Bun, acum cred ca e momentul potrivit sa iti spun ca sunt cu vecina de la unu da' e o schija, cred ca incapem in pat. Daca nu, o lasam sa doarma in camera aia, ca tot nu e nimic acolo."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu